Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Átadták a gyermekrajzokkal illusztrált, 2017-es városi naptárt Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. február 01.
Image„Székesfehérvár, az ősi város” címmel nemrég megjelent a gyermekrajzokkal illusztrált 2017-es városi naptár, melyet ünnepélyes keretek között adtak át a Városházán. Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület kezdeményezésében idén három palotavárosi iskola tizenhat tanulója vett részt, sőt, minden naptároldalhoz egy-egy vers is tartozik Balajthy Ferenc költő jóvoltából.
Tovább...
 
Télűző mulatság a Táncházban Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. február 01.
ImageKézműves foglalkozás, gyermekjátszó, farsangi műsor, táncházi mulatság várja mindazokat, akik ellátogatnak szombaton a Malom utcai Táncházba. A télbúcsúztató dínomdánom 17 órától kezdődik.
Tovább...
 
Fókuszban Rónai doktor és Bakonyi István irodalomtörténész Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. február 01.
ImageA Krisztus Király Plébánia és a Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület szervezésében kerül megrendezésre jövő hétfőn a Zsolt utcai Közösségi Házban az a beszélgetés, melyet Bobory Zoltán vezet, és amelynek főszereplője Dr. Rónai László idegsebész és Bakonyi István irodalomtörténész. A 18 órakor kezdődő rendezvényre mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
Kiszínezték a világot  megnyílt a Tóparti tárlat Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2017. február 01.
Megnyílt a Tóparti tárlat a szakgimnázium tanulóinak munkáiból. A színvonalas kiállításon a grafikus, a keramikus és a textilműves diákok is képviselik magukat egy-egy alkotással. A látogatók figyelemmel kísérhetik a diákok munkáin a szakmai fejlődést és sokat elárul az alkotókról az is, hogy éppen melyik elkészített darabot ajánlották fel a kiállításra.
Tovább...
 
Széles körben ismert a SZETA Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2017. február 01.
ImageFelmérés készült a székesfehérváriak körében a Szegényeket Támogató Alapítványról. A kutatás eredményeit sajtótájékoztatón ismertette Zugor Zsuzsanna, a SZETA kurátora és Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. Mindemellett Vargha Tamás csatlakozott a SZETA „Hozz egy plédet!” akciójához is.
Tovább...
 
Február 28-ig lehet jelentkezni a Fejér Megyei Diáknapokra Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 31.
ImageA háromnapos rendezvénynek Fehérváron a Fejér Megyei Művelődési Központ ad otthont 2017. március 31-től április 2-ig. A közel ezer középiskolást megmozgató kulturális esemény újítása, hogy a diákszínpadhoz hasonlóan a népszerű könnyűzene kategória indulói is két napon át szerepelhetnek a Diáknapok színpadán.
Tovább...
 
Hét díjra várják a fehérváriak javaslatait február közepéig Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 31.
ImageA Penna Regia, a Sipos Gyula, a Székesfehérvár Közbiztonságáért, Oktatásáért, Ifjúságáért, Egészségügyéért, valamint Sportjáért díjakra írt ki felhívást Székesfehérvár Önkormányzata. A javaslatokat valamennyi kitüntetésre február 17-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatalhoz személyesen, vagy postai úton. Az egyes kitüntetésekkel kapcsolatos tájékoztatók, valamint az ajánlások megírásával és leadásával kapcsolatos részleteket a cikkben olvashatja.
Tovább...
 
Csökken a tévézési kedv Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. január 31.
ImageNem túl jelentős a változás, de pozitív: naponta átlagosan 4 óra 58 percet töltött a tévékészülékek előtt a teljes népesség 2016 utolsó negyedévében, 4 perccel kevesebbet, mint egy évvel korábban – derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból. Nőtt az általános szórakoztató, az ismeretterjesztő, a film- és hírcsatornák közönségaránya, miközben néhány tematikus csatornacsoport részesedése mérséklődött a 2015. év azonos időszakához képest.
Tovább...
 
Rajnai Miklós előadása: Magyarok a Gulágon, Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 31.
ImageElső alkalommal látogat el hozzánk és lesz vendégünk a 353. Hétvezér Esten Rajnai Miklós, Bánffy Miklós-díjas bölcsész a Magyar Műveltség Kincsestára, a Magyarok Háza volt művészeti igazgatója,– a Százak Tanácsa tagja – a nagykanizsai élő közösség programszervezője és művészeti vezetője 27 éve! A Magyar Műveltségi Díj megalapítója.
Tovább...
 
Ismét az amerikai foci mellé állt a FEZEN Nyomtatás E-mail
Írta: FEZEN   
2017. január 31.
Image"Rock and roll és tojáslabda - az amerikai foci mellé áll a FEZEN" - írták egy évvel ezelőtt a fesztivál szervezői. Azóta jó néhány nagy csatát és egy fesztivált is megélt közös otthonuk a First Field. A székesfehérvári csapat erősebb, mint valaha, így idén már a Divízió I-ben küzdenek tovább a koronázók. A lokálpatrióta fesztivál pedig követi őket, így ebben a szezonban FEZEN Divízió I. néven indul tavasszal a bajnokság.
Tovább...
 
Frissítő forrás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. január 30.
Image„Frissítő forrás” mottóval, ünnepélyes keretek között nyitották meg a Reformáció 500. évfordulója tiszteletére szervezett programsorozatot Székesfehérváron. A megújulásnak szentelt Emlékévet meghívottak sokasága köszöntötte a Városháza Dísztermében, ahol a város polgármestere és a protestáns egyházak vezetői mondtak beszédeket. Az esten közreműködött az Ökumenikus kórus, valamint előadást hallhattak az érdeklődők a reformáció székesfehérvári kialakulásáról.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1121 1122 1123 1124 1125 1126 1127 1128 1129 1130 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12354 - 12364 / 20386